• slide
  • slide
  • slide

STARTPLAN BIJ RENOVATIE OF NIEUWBOUW

Gaat U bouwen of verbouwen dan houdt U ook best rekening met de nieuwe technologiën van tegenwoordig. Multimedia en connectiviteit zijn in onze maatschappij zo verankert dat het praktisch niet meer mogelijk is om ze weg te denken. 

Alles moet tegenwoordig via de informatiesnelweg en er zijn veel toepassingen waarmee we moeten rekening houden. Natuurlijk kan men zich afvragen of men alles moet opvolgen en voorzien. Ieder heeft daar zijn mening en zijn waarheid over.

Bij Webcomp -Rudi Vande Weghe streven wij er naar bij een verbouwing of een nieuwbouw om zoveel mogelijk bedrading te voor zien voor het geval van. Dit wil niet zeggen dat U direct alle technologie moet installeren maar als U dit wenst dan is het voorbereidende werk reeds in orde. Dit scheelt nadien veel gejammer, tijd maar ook centen. 

EEN AANTAL MYTHES TIJDENS HET VERBOUWEN OF BOUWEN.

1. WIFI dat kun je het hele huis doorsturen zonder kabel met wifi-versterkers en wifi-repeaters.

Het is zo dat er op de markt een groot aantal producten en merken versterkers en repeaters aanbieden om het signaal overal in huis te krijgen. Op zich zijn deze produkten niet slecht maar het signaal en de snelheid op het eindpunt zal nooit zo goed zijn als bij een bekabeld acces-point met centraal beheer.

2. Waarom kabels trekken, je kunt dat oplossen met draadloze verbindingen en powerlines!

Men kan altijd met deze produkten werken en een groot aantal producten levert ook kwaliteitsvolle snelheden en signaal, maar ze zullen nooit de snelheden en signaalsterkt hebben als een vaste ethernetkabel of coax-bekabeling. Om maar een voorbeeld te geven. Op een ethernetkabel van CAT6 kan met snelheden van 10/100/1000Mbit per seconde steken terwijl over draadloos en powerlines met maximum 512Mbit zal halen. Voor sommige toepassingen kan dit dus wat mindere kwaliteit geven.

3. Ik heb digitale TV van Belgacom dus ik heb geen coax nodig.

In onze digitale wereld veranderen de abonnementen zo snel dat het interessant kan zijn om van Provider te veranderen. Is het nu Belgacom, Telenet, Orange of een andere provider. Voorzie altijd dat je met zoveel mogelijk providers kunt samenwerken in je huis.  Voorzie dus altijd minimum 1 coaxpunt en een ethernetpunt per plaats waar je televisie voorziet. Het kan u nadien veel tandengeknars besparen.

WAT MOET IK VOORZIEN VAN BEKABELING?

De eerste vraag die je je moet stellen is wat wil ik allemaal zeker in mijn huis voorzien en wat voorzie ik extra. Een basisinstallatie ziet er geheel anders uit dan een volledige installatie.

Laten we de 4 verschillende installatie opsommen:

  • basisinstallatie met TV en internet.
  • basisinstallatie met TV, telefonie en intert
  • volledige installatien met TV, internet en beveiliging.
  • volledige installatie met TV, telefonie, internet en beveiliging.

Deze ondervedeling geeft het best weer welke installatie types men kan hebben.

Meer info <klik hier>

WAT MOET IK VOORZIEN VAN BUDGET VOOR EEN MINIMUM INSTALLATIE?

De prijs van een minimum installatie hangt natuurlijk af van het type installatie die u kiest. Ook hier verdelen we weer de installatie in vier normen:

  • basisinstallatie met TV en internet.
  • basisinstallatie met TV, telefonie en intert
  • volledige installatien met TV, internet en beveiliging.
  • volledige installatie met TV, telefonie, internet en beveiliging.

Meer info <klik hier>